ua en ru

У програмі "Доступне житло" в 2012 р. візьмуть участь 30 тис. українських сімей, - Азаров

У програмі "Доступне житло" в 2012 році візьмуть участь 30 тис. українських сімей. Про це сьогодні під час засідання Кабінету міністрів сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього поточного року у програмі "Доступне житло" можуть взяти участь понад 30 тис. сімей. Це ще мало з огляду на те, що покращення житлових умов потребує понад 1 млн сімей. Але після довгих років, коли черга взагалі не рухалась, це помітний крок до нової якості життя України. Згодом ми вийдемо обов'язково на кредитування 100-200 тис. сімей щорічно і, таким чином, за 10 років вирішимо житлову проблему" - сказав Азаров.

Також він додав, що на сьогоднішній день вже надійшли звернення з 13 регіонів України: "... Міжвідомча комісія затвердила перші 1 тис. 127 квартир, які громадяни можуть вже придбати на умовах здешевленої іпотеки. Цей перелік вже відісланий в банки, які, відповідно до критеріїв НБУ, можуть брати участь в програмі здешевленої іпотеки". У відповідності з оголошеним списком, вже сьогодні можуть вибирати квартири жителі наступних областей: Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької і АР Крим.

Нагадаємо, 27 квітня Кабмін прийняв програму "Доступне житло".