ua en ru

В проекті Податкового кодексу передбачено зменшення кількості видів загальнодержавних податків з 29 - до 19 і місцевих податків з 14 - до 4, - Ф.Ярошенко

В проекті Податкового кодексу передбачено зменшення кількості видів загальнодержавних податків з 29 - до 19 і місцевих податків з 14 - до 4. Про це повідомив сьогодні під час засідання міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

«З метою зменшення податкового навантаження та спрощення оподаткування для платників буде зменшено загальнодержавні податки з 29 видів, до 19, а кількість місцевих податків скорочується з 14, до 4», - зазначив міністр.

Він додав, що документ передбачає звільнення від плати податку на прибуток на 10 років підприємства легкої промисловості, суднобудування, літакобудування та готельний бізнес. Також в проекті Податкового кодексу передбачено скасування ПДВ для операцій з металобрухтом, зерновими культурами та лісом.

Міністр додав, що планується запровадити зовнішній судовий контроль за застосуванням контролюючими органами прав і повноважень, що можуть завдати шкоди інтересам платників податків.