ua en ru

У селищі Чернухіне Луганської обл. відновили електропостачання, - ЛОДА

В селищі Чорнухине Луганської області після двох місяців знеструмлення відновили постачання електроенергії.

В селищі Чорнухине Луганської області після двох місяців знеструмлення відновили постачання електроенергії. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"У Чорнухиному з населенням 6,5 тис. осіб розташована ще й колонія суворого режиму, де утримується близько тисячі в'язнів. Через бойові дії було пошкоджено лінію електропередач, і селище два місяці залишалося без електроенергії. Відповідно припинилася подача центральної води та опалення... Пошкоджена ЛЕП веде до Чорнухиного з території, окупованої ЛНР, і бойовики категорично відмовилися допустити туди наші ремонтні бригади, майстрів навіть кілька разів обстріляли", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для відновлення електроенергії була задіяна лінія електропередач, що веде до залізничної станції Чорнухиного (яка через бойові дії не працює).

"Були дані вказівки керівництву "Укрзалізниці", яка тимчасово передала ЛЕП на баланс "Луганського енергетичного об'єднання". Пошкоджену лінію під охороною військових та міліції в стислі терміни відремонтували, після чого "Донбасенерго" подало в селище струм. Вчора подачу електроенергії повністю відновлено, всі споживачі отримали світло, центральну воду, зараз подається тепло", - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, раніше Москаль повідомляв, що в Луганській області члени виборчкомів бояться виходити на роботу через обстріл бойовиків.