ua en ru

У Португалії пройшли демонстрації проти заходів жорсткої економії

У Португалії пройшли демонстрації проти заходів жорсткої економії. У демонстрації в центрі столиці країни - Лісабоні взяли участь кілька тисяч чоловік, передає агентство Associated Press. Люди прийшли, щоб висловити незгоду з заходами уряду, покликаними збалансувати дефіцит бюджету та призвели до значного скорочення бюджетних витрат на соцзабезпечення, охорона здоров'я та освіта.

Особливо сильно позначилися скорочення фінансування на пенсіонерах, багато з яких в зв'язку із зменшенням розмірів пенсій та скороченням фінансування у сфері охорони здоров'я виявилися позбавлені доступу до ряду лікарських препаратів. Як відзначає ряд місцевих ЗМІ, мітинг у центрі Лісабона пройшов спокійно, про затримання поліцією і постраждалих не повідомляються.

Нагадаємо, 9 січня 2013 р. Міжнародний валютний фонд опублікував доповідь, в якій зазначається, що для подолання наслідків економічної кризи Португалія повинна звільнити 20% держслужбовців, на 10% скоротити пенсії, значно зменшити витрати на освіту та охорону здоров'я. Міжнародні кредитори прогнозують, що в 2013 р. економіка країни скоротиться на 1%. Даний прогноз не змінився з минулого дослідження у вересні 2012 р. Повернення економічного зростання заплановане на 2014 р. - він очікується на рівні 0,8%.

Читайте також: Страйк проти бюджетної економії в Італії: на вулиці вийшли тисячі студентів