ua en ru

У Португалії почалися акції протесту проти заходів жорсткої економії

У столиці Португалії Лісабоні сьогодні проходять демонстрації протесту проти заходів строгої економії, які має намір вжити уряд країни. Про це повідомляє агентство Associated Press. Незадоволеність португальців викликали розголошені деякі подробиці нового бюджету країни, в якому, окрім іншого, різко зростають податки. Соціалістична партія країни назвала новий бюджет "атомною бомбою для економіки країни". Раніше проти цього законопроекту висловилися не тільки підприємницькі кола країни, але і опозиційні партії, профспілки і громадські організації.

Заходи економії Португалії необхідні для отримання кредитів для підтримки економіки країни. Національному уряду необхідно закрити "бюджетну дірку" в 2 млрд євро. Зокрема, для цього в державному секторі будуть скасовані преміальні "13-а і 14-а зарплати".

Португалія переживає найбільш значну рецесію за останніх 40 років, що почалася через введення заходів строгої економії, необхідних для отримання пакету матеріальної допомоги у розмірі 78 млрд євро. Серед них скорочення зарплат для держслужбовців і підвищення податків.

Читайте також: Проблемним країнам ЄС слід почекати з різким урізуванням бюджетних витрат, - Лагард