ua en ru

У Полтавській обл. суд присудив двом активістам "Свободи" підписку про невиїзд, а одному - домашній арешт

Хорольський суд Полтавської області засудив одного активіста "Свободи" до домашнього арешту і з двох взяв підписку про невиїзд. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Сьогодні ... прокуратурою...відкрито кримінальне провадження за ст 296 ч. 2 і є спроба приплести туди шість свбодовцев", - сказав Іллєнко.

У той же час, за його словами, всі затримані зараз відпущені на свободу.

"Їх протримали... близько 16 годин, не надавши їм ніякого статусу. Ні статусу "підозрюваного", ні якогось іншого... Закінчилося все тим, що суд виніс їм в якості запобіжного заходу ... двом підписку про невиїзд на 2 місяці, а одному - домашній арешт, коли на руку кріпиться прилад, такий як був у Мельника", - сказав парламентарій.

Він також повідомив, що стосовно трьох членів партії свобода вчора рішенням Хорольського районного суду Полтавської обл. була обрана міра запобіжного заходу.

Ще по трьом активістам суд не виносив рішення, так як вони не були затримані.

"Їм ніхто не вручав ніяких документів, що вони затримані і вони спокійно пішли в невідомому напрямку і на суді їх вже не було, адже міліція не перешкоджала їх волі", - повідомив Іллєнко.

Разом з тим, за його словами, у "Свободі" вважають, що ця справа буде розкручуватися і далі, і буде нова хвиля репресій проти "Свободи".

"Сьогодні абсолютно не доведено, що ці люди мали відношення до знищення (пам'ятника Леніну). Їх затримали в 30 км від того місця через 3 години після того, як це сталося... Звичайно це зробили не свободівці, але їх піймали, тому що це просто була вказівка зловити перших-ліпших", - також Іллєнко.