ua en ru

В Полтавській обл. СБУ затримала двох чоловіків, що хибно повідомляли про мінування вокзалу

В Полтавській обл. співробітники Служби безпеки України затримали двох чоловіків, що хибно повідомляли про мінування залізничного вокзалу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

До чергової частини Гребінківського райвідділу УМВС України в Полтавській області 19 листопада 2013 р. надійшло анонімне повідомлення, що в залі очікування станцій залізничного вокзалу знаходиться сумка з вибухівкою.

На виклик одразу відреагували правоохоронні органи та виїхали на місце події. З приміщення вокзалу було евауйовано відвідувачів, а будівля та прилегла територія оглянута вибухо-технічною службою. Вибухових пристроїв виявлено не було.

Співробітники СБУ та МВС встановили та затримали "мінера". 41-річний житель Луганщини, напідпитку, повідомив про "замінування" вокзалу через образу на персонал станції, котрі непускали його до зали очікування у зв'язку з його хуліганською поведінкою.

Наступного дня до тієї ж чергової части зателефонував невідомий і повідомив: "Вчора нічого не відбулось, сьогодні вибухне ".

Вкотре до вокзалу прибули працівники СБУ, МВС ДержНС України. Після ретельного огляду приміщення та території вокзалу, інформація не підтвердилася.

Правоохоронці і цього разу затримали зловмисника, 35-річного мешканця Полтавщини, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Зі слів правопорушника, він вчинив "псевдозамінування" через те, що був вражений побаченою напередодні роботою оперативних груп, кінологічної служби та вибухотехніків.

У обох випадках зловмисникам оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.