ua en ru

У Полтавській обл. посіяно понад 100 тис. га ранніх зернових, приблизно 50% до запланованого

У Полтавській обл. посіяно понад 100 тис. га ранніх зернових (це приблизно 50% до запланованого). Про це повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Сень, передає кореспондент РБК-Україна.
Крім того, посіяно 13 тис. га цукрових буряків, 5 тис. га соняшнику. Досі роботи в полі проводили неактивно через несприятливі погодні умови.
"З 6 квітня, коли почалося розгортання робіт, в області йшов дощ. Сума опадів за цей період - 1,5-2 норми. Для озимих це добре, якби не було такої погоди, ситуація з ними була б значно складніша. На сьогодні рівень випадання озимини й того, що планується до пересіву, - десь у межах 5 тис. га", - сказав О.Сень.
Цього року в області дещо зміниться структура посівів. Площа ранніх зернових буде зменшена, зокрема ячмінних - на 40 тис. га. Менше стане і цукрового буряку. Збільшиться кількість посівів кукурудзи - загалом буде 380-390 тис. га. Більшу площу відведуть і під сою.
Що стосується гречки, сільгосппідприємства повинні посіяти її на 16,5 тис. га, ще на 3-4 тис. га, як очікується, посіє населення.