ua en ru

У Полтаві ліквідовано конвертаційний центр, який незаконно перевів у готівку 25 млн грн

У Полтаві у ході проведення спеціальних заходів працівники податкової міліції затримали бухгалтера конвертаційного центру з проконвертованими готівковими коштами на суму понад 100 тис. грн. За час існування конвертаційного центру зловмисниками було незаконно переведено у готівку близько 25 млн грн, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.
За конвертацію грошей організатори цієї злочинної схеми щоразу отримували від замовників близько 10% від проконвертованої суми.
До складу незаконної фінансової структури входило ряд місцевих приватних фірм з ознаками фіктивності, за допомогою яких надавалися послуги з переведення безготівкових коштів у готівку і безпідставно формувався податковий кредит та валові витрати для реально діючих підприємств.
Під час обшуків в офісі та за місцем проживання осіб, причетних до діяльності цієї незаконної структури, вилучено первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, "чорнову" бухгалтерію, печатки та штампи фіктивних фірм, а також понад 90 тис. грн готівки.
Наразі за фактом створення фіктивних підприємств порушено кримінальну справу за ознаками злочину ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про порушення щодо організаторів "конвертаційного" центру кримінальної справи за ознаками злочину ст.212 Кримінального кодексу України. Проводяться подальші слідчо-оперативні дії.