ua en ru

У Польщі затримали 72 людини за підозрою у нападі на посольство РФ

Поліція в Польщі повідомила сьогодні, 13 листопада 2013 р., що затримала 72 особи за підозрою у влаштуванні заворушень біля будівлі посольства Росії у Варшаві в перебігу "Маршу незалежності", що відбувся вчора, 12 листопада 2013 р. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ Польщі, там готують ноту з приводу тих подій, у якій буде висловлено глибокий жаль із їхнього приводу.

У Росії сьогодні викликали до МЗС посла Польщі, щоб вимагати офіційного вибачення за інцидент, відшкодування завданої шкоди, покарання винних і недопущення таких подій у майбутньому.

У перебігу масового маршу крайніх правих націоналістичних сил учора у Варшаві з нагоди Дня незалежності Польщі, який супроводжувався насильством, частина його учасників кидала петарди в бік посольства Росії, намагалася перелізти через паркан і підпалила будку охоронця посольства. В МЗС Польщі відразу засудили інцидент під посольством Росії, заявивши, що діям хуліганів і порушенню Віденської конвенції про статус дипломатичних представництв немає виправдання.