ua en ru

У Польщі сьогодні проходять парламентські вибори

Перемогу на парламентських виборах 9 жовтня в Польщі, судячи з опитів, здобуде правляча партія прем'єр-міністра Дональда Тусьа. Його головний суперник Ярослав Качиньський намагається зіграти на антинімецьких настроях поляків, передає Deutsche Welle.

"Нинішня кампанія була нудною", - коментує варшавський політолог і публіцист Казімеж Вуйцицький хід передвиборної гонки. За словами політолога, всьому провиною те, що економічний стан в країні зараз такий стабільний, що по-справжньому спірних тем мало. "Така ситуація хороша для маргіналів і горлодерів", - вважає Вуйцицький.

До названої категорії політиків, мабуть, можна віднести Януша Палікота, мільйонера, відомого своєю ексцентричністю. Проте, партія, що носить його ім'я, згідно з опитами, має шанси не тільки на те, щоб подолати п'ятипроцентний бар'єр, але і стати третьою за чисельністю політичною силою в Сеймі. Справжній фурор викликали свого часу публічні виступи Палікота у футболці, на якій було написано "Я - гей", що треба було розуміти не як визнання політика в нетрадиційній сексуальній орієнтації, а як його заклик до терпимості по відношенню до секс-меншин.