ua en ru

У підмосковному Жуковському відбулося відкриття Міжнародного авіаційно-космічного салону МАКС-2013

У підмосковному Жуковському відбулося відкриття Міжнародного авіаційно-космічного салону МАКС-2013. Перший день за традицією був призначений для візиту ділових делегацій, а також для відвідування виставки першими особами держави.

У підмосковному Жуковському відбулося відкриття Міжнародного авіаційно-космічного салону МАКС-2013. Перший день за традицією був призначений для візиту ділових делегацій, а також для відвідування виставки першими особами держави.

Після огляду експозиції урядова делегація, яку очолював прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, спостерігала за показовими польотами. Щоправда, через погоду польоти проходили за скороченою програмою, розширену - обіцяють продемонструвати глядачам у вихідні в дні масових відвідувань виставки.

Першими в небі здалися вертольоти Ка-226 і Мі17В-5. Потім над глядачами пропливли вертольоти Мі-26, Мі-38, Мі-28, Мі-35, Мі 171 і Ка-52, Ка-32. Завершували вертолітний програму чотири Мі-28 пілотажної групи "Беркути".

Фото: МАКС-2013

Потім прийшов час винищувачів: у небі здалися новинки МіГ-35 і МіГ-29ОВТ. Злетіли обидва літаки, проте пілотажної програму виконав лише МіГ-29ОВТ, МіГ-35 здійснив прохід, після чого сів.

Довгоочікуваним можна назвати появу в небі літаків Т-50, також відомих як ПАК ФА. Глядачі змогли спостерігати в небі цілих три літаки п'ятого покоління. Одна з машин, до речі, самостійно прилетіла на Maкс-2013 з Комсомольська-на-Амурі. Фігури вищого пілотажу виконував один Т-50, два інших сіли після прольоту над полем.

Завершили офіційну льотну програму першого дня МАКСа пілотажні групи "Російські витязі" та "Стрижі". Тим часом самі терплячі, вже під закриття виставки, змогли спостерігати кваліфікаційні польоти пілотажної групи "Соколи Росії".

На жаль, у небо не стали піднімати почесних гостей МАКСа - цивільний пасажирський гігант Airbus A380 і компактний військовий транспортник Airbus C295W. До речі, останній претендує зайняти місце Ан-26.

Що стосується українського представництва, що Україна в Жуковському представляє Державний Концерн "Укроборонпром". На українському стенді представлені макети і натурні зразки авіаційної техніки військового призначення виробництва підприємств - учасників експозиції, а також інформаційні матеріали про продукцію і послуги провідних галузевих підприємств Концерну.