ua en ru

У парках Львова з'явилися гадюки

Міська влада Львова попередила львів'ян про наявність гадюк у лісопарках "Погулянка" та "Білогорща" та просить відвідувачів зелених зон міста бути обережними під час прогулянок. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Як заявив головний інженер ЛКП "Зелений Львів" Володимир Чишинський, у лісопарках змії, шукаючи прохолоду, заповзають у вологе листя біля озер, ховаються у затінку в лісах.

"Ми просимо львів'ян бути обережними. Якщо сталась така ситуація, що є укус змії, не займатись самолікуванням, а також під час прогулянок у парках ходити виключно по доріжках, з дітками перебувати на дитячих майданчиках та не відпускати їх на газони і в лісову частину парку", - заявив він.

Головний спеціаліст управління екології та благоустрою Львова Наталія Партика повідомила, що за інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, у цьому році фактів укусів змії у львівських парках зареєстровано не було.

"Коли люди відпочивають, часто залишають після себе залишки їжі, через які з'являються щурі і миші, якими і живляться змії. Якщо їжі в парках не буде - змій не буде. Це пряма залежність", - повідомила Партика.