ua en ru

У Пакистані, можливо, вбито главу терористичної організації "Хаккані"

У Пакистані в результаті удару американського безпілотника вбито Бадруддіна Хаккані - командира терористичної мережі "Хаккані", яка стоїть за низкою нападів на представників уряду Афганістану і військовослужбовців НАТО. Про це передає Reuters з посиланням на розвідслужбу і військові кола Пакистану. За їх словами, Хаккані було убито в результаті авіаудару по Північному Вазірістану. "Наші інформатори повідомили нам, що він був убитий авіаударом безпілотника, але ми не можемо цього підтвердити", - сказав один зі співробітників розвідки.

Якщо смерть Хаккані підтвердиться, це стане суттєвим ударом по організації. Раніше, на початку серпня ц.р., в східній провінції Афганістану Логар в результаті авіаудару був знищений інший керівник "Хаккані" - Шер Мохаммад Хакімі.

Угрупування "Хаккані" є союзником руху "Талібан" і "Аль-Кайєди". Воно відповідальне за ряд нападів на Кабул і прилеглі провінції. Угрупування базується в Пакистані. У вересні 2011 р. влада США звинуватили угруповання "Хаккані" в організації і проведенні нападу на посольство США в Афганістані. Відзначимо, що 12 серпня ц.р. Президент США Барак Обама підписав закон, відповідно до якого мережа "Хаккані" може бути включена в список терористичних організацій.