ua en ru

В ООН заявляють, що нові антитерористичні закони України йдуть врозріз з міжнародним правом

В Організації об'єднаних націй (ООН) заявляють, що нові антитерористичні закони України йдуть врозріз з міжнародним правом.

В Організації об'єднаних націй (ООН) заявляють, що нові антитерористичні закони України йдуть врозріз з міжнародним правом. Про це сьогодні Раді з прав людини повідомив помічник генерального секретаря з прав людини Іван Шимонович, передає центр новин ООН.

Зокрема, за словами помічника генсека, зазначені закони передбачають значне розширення повноважень прокурора і збільшення терміну попереднього затримання з 60 годин до 30 днів.

"Це йде врозріз із міжнародними стандартами у сфері міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Шимонович також заявив, що припинення протистояння на сході України є необхідною умовою поліпшення ситуації з правами людини.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1630-VII "Про внесення змін до закону України "Про боротьбу з тероризмом" щодо превентивного затримання в районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності, на строк понад 72 години".

Також Порошенко підписав закон України № 1631-VII "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливого режиму досудового розслідування в умовах воєнного, надзвичайного стану та в районі проведення антитерористичної операції".