ua en ru

В ООН вирішили збільшити допомогу на відбудову Донбасу

В Організації об'єднаних націй (ООН) вирішили збільшити допомогу на відбудову Донбасу.

В Організації об'єднаних націй (ООН) вирішили збільшити допомогу на відбудову Донбасу. Про це заявила заступник постійного представника програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Ініта Пауловича під час візиту в Сєвєродонецьк, передає прес-служба ООН.

"Враховуючи складну ситуацію, ми переглянули наші плани і вирішили збільшити допомогу, спрямовану на відновлення регіону, і підтримку людей, що опинилися у складних умовах", - зазначила вона.

Як зазначається, представник програми ООН відвідала регіон з метою представлення третьої фази проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", який надасть місцевим громадам більше 700 тис. дол. на підтримку проектів, спрямованих на відновлення регіону.

За даними прес-служби, ПРООН спільно з ЄС підтримає проекти громад, спрямовані на відновлення, у 8 районах області, які зараз вважаються відносно безпечними, і надасть підтримку містам для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Крім того, проект ПРООН-ЄС буде впроваджувати програму реінтеграції ВПО.

Нагадаємо, станом на 10 жовтня, в ООН зафіксували 402 034 внутрішніх переселенця із зони антитерористичної операції в інші регіони України і 427 004 біженця в сусідні країни.