ua en ru

В ООН стурбовані фактами незаконного вивезення до РФ українських громадян

В ООН стурбовані фактами незаконного вивезення в Росію українських громадян.

В ООН стурбовані фактами незаконного вивезення в Росію українських громадян. Про це йшлося на зустрічі постійного представника України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій у Женеві Юрія Клименка з верховним комісаром ООН з прав людини Наванетом Пиллэем, передає прес-служба МЗС України.

"Увагу Верховного комісара було залучено до ситуації, яка склалася у зв'язку з незаконним вивезенням та взяттям під варту на території РФ військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко, захопленого в червні представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. Відзначена загрозлива тенденція незаконного переміщення на територію РФ і довільного затримання російською стороною українських громадян", - йдеться в повідомленні.

В ООН пообіцяли вивчити надані українською стороною матеріали та належним чином відреагувати на вказані факти порушень прав людини.

Також сторони обговорили актуальні питання співробітництва з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, зокрема, в контексті підготовки до наступної, 27-ї сесії Ради ООН з прав людини у вересні 2014 р.