ua en ru

В.Онопенко: ВСУ оскаржить в Окружному адмінсуді Києва рішення Кабміну про вилучення у ВСУ двох приміщень

Голова Верховного суду України Василь Онопенко заявляє, що ВСУ оскаржить в Окружному адміністративному суді Києва рішення Кабміну про вилучення у ВСУ двох приміщень. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Онопенко заявив, що Кабмін України в протизаконний спосіб прийняв рішення про вилучення у ВСУ двох приміщень.

В.Онопенко зазначив, що вчора на засіданні уряду було прийняте рішення про передачу двох приміщень ВСУ за адресою П.Орлика,4 і 4-а в оперативне управління Вищого спеціалізованого суду з кримінальних та цивільних справ.

Він заявив, що це рішення було прийняте з порушенням як норм Конституції, так і чинного законодавства. «Це рішення не базується на законі і Конституції. Ним конституційна діяльність ВСУ по здійсненню правосуддя може бути заблокована. На мій погляд, це перша ознака того, що держава в особі Кабміну не збираються виконувати висновки Венеціанської комісії», - сказав В.Онопенко.

В.Онопенко повідомив, що на наступному тижні має намір зустрітися з Президентом України з цього приводу. Крім того, ВСУ планує звернутися до європейських інституцій, оскільки розцінює таке рішення уряду як тиск на ВСУ.

На думку В.Онопенка, щоб у законний спосіб вирішити питання забезпечення приміщенням Вищий спеціалізований суд, необхідно віднайти для нього нове приміщення, а не забирати його у ВСУ.