ua en ru

В.Онопенко: Є.Корнійчук 1,5 роки тому вже проходив по справі, яка йому інкримінується зараз

Екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук 1,5 роки тому вже проходив по справі, яка йому інкримінується зараз. Про це сьогодні заявив голова Верховного суду України Василь Онопенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"1,5 роки тому з цього ж приводу проти нього вже порушували кримінальну справу і з цього ж питання вона була закрита. Тому порушувати знову по факту... очевидно, суд має розібратись", - заявив В.Онопенко.
Він також повідомив, що обшуки проводились і в офісі, і на дачі Є.Корнійчука, але "нічого особливого не було знайдено".
Говорячи про інші кримінальні справи, В.Онопенко наголосив на необхідності вживати запобіжні заходи тільки відносно особливо небезпечних злочинців або тих, хто загрожує суспільству.

Крім того, В. Онопенко заявив, що не збирається у відставку.
Нагадаємо, Є.Корнійчук був затриманий після 5-годинного допиту в ГПУ 22 грудня 2010 р. Є.Корнійчук надавав свідчення у справі, пов'язаній з наданням послуг юрфірмою Magisters (колишня назва - "Магістр & Партнери") компанії "Нафогаз України". Є.Корнійчуку інкримінують той факт, що він, знаходячись на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування "Нафтогазу" у одного виконавця.