ua en ru

В ОВК доставлено майже 99% бюлетенів, - МВС

В окружні виборчі комісії (ОВК) станом на 16:00 30 жовтня вивезена документація з 33,2 тис. виборчих дільниць по Україні, що становить близько 99% від їх загальної кількості. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Співробітники органів внутрішніх справ продовжують забезпечувати збереження виборчої документації при її транспортуванні в окружні виборчі комісії з виборчих дільниць, загальна кількість яких становить 33 тис. 617. Втім, з деяких причин відмічаються незначні затримки в процесі приймання документації в ОВК від дільничних виборчих комісій. Однією з таких причин є технічна сторона - неточності або помилки в оформленні виборчої документації. Ще однією причиною є незгода окремих кандидатів у нардепи з результатами підрахунку голосів, внаслідок чого процес прийому документації членами ОВК істотно сповільнюється", - йдеться в повідомленні МВС.

На даний момент така ситуація зафіксована в роботі восьми з 225 ОВК. З них чотири розташовані в столиці, два - у Київській обл. і по одному - у Волинській і Хмельницькій областях.

"Такі затримки ніяк не позначаються на стані правопорядку в місцях розташування ОВК. Біля окружних комісій з метою недопущення незаконного втручання в їх роботу охорону громадського порядку забезпечують співробітники органів внутрішніх справ, а також ті правоохоронці, які супроводжують виборчі бюлетені спільно з представниками ОВК", - відзначили в МВС.

Читайте також: По мажоритарних округах у ВР проходять 117 регіоналів (оновлюється)