ua en ru

В Одеській області затримали чиновника за спробу нажитися на дітях переселенців на понад 10 млн грн

Співробітники управління СБУ в Одеській області викрили протиправну діяльність посадових осіб, які намагалися отримати понад 10 млн грн неправомірної вигоди на оздоровлення дітей переселенців зі Сходу.

Співробітники управління СБУ в Одеській області викрили протиправну діяльність посадових осіб, які намагалися отримати понад 10 млн грн неправомірної вигоди на оздоровлення дітей переселенців зі Сходу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"В Одесі співробітники СБУ затримали чиновника Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Встановлено, що зловмисник зазіхнув на бюджетні кошти, які були виділені на оздоровлення дітей", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в цьому році оздоровчих установ Одеської області через Одеську обласну дирекцію Фонду надійшло 46 млн. грн. на оздоровлення дітей, у тому числі тих, які прибувають на Одесу з Донецької та Луганської областей. Затриманий співробітниками СБУ чиновник був причетний до розподілу цих засобів і вимагав у керівників оздоровчих закладів "відкат" за виділення грошей. Він розраховував отримати таким чином понад 10 млн. грн. неправомірної вигоди.

Правопорушника затримали, коли той отримав 558 тис. грн готівкою. Йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Законодавством передбачена відповідальність за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.