ua en ru

В порту "Южний" стався витік аміаку

В Одеській області вчора, 12 вересня 2013 р., о 17:33 сталася аварія на причалі № 3 порту "Южний", в результаті чого стався витік аміаку та утворилася аміачна хмара.

В Одеській області вчора, 12 вересня 2013 р., о 17:33 сталася аварія на причалі № 3 порту "Южний", в результаті чого стався витік аміаку та утворилася аміачна хмара. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

Так, при завантаженні південнокорейського судна "Газкалумбія" аміаком, стався прорив трубопроводу. За попередніми даними, витекло близько 200 л аміаку, внаслідок чого утворилася аміачна хмара. Одразу ж спрацювала система оповіщення.

Ремонтна бригада судна, в апаратах захисту дихання, перекрила витік аміаку з трубопроводу. За кілька хвилин на місце події прибули співробітники ДержНС Припортового заводу на трьох одиницях техніки, а згодом їм на допомогу було направлено ще п'ять одиниць техніки з м. Одеси і м. Южного. Крім того, в аварійних роботах були задіяні три пожежні катери порту "Южний".

В порту "Южний" стався витік аміаку

О 18:30 хмару осадили, зараз проводяться регламентні роботи з ліквідації аварії, перевіряються та затягуються всі фланцеві з'єднання. Жертв і постраждалих немає. Ситуація не загрожує персоналу порту та заводу, населенню м. Южний та м. Одеси. На місті працює мобільна оперативна група ГУ ДержНС України в Одеській області.

Нагадаємо, 6 серпня в 14:00 під час капітального ремонту на об'єднаному аміачному заводі №1 (цех №1) ПАТ "Концерн "Стирол" у Горлівці стався викид аміаку через розгерметизацію трубопроводу рідкого аміаку. В результаті аварії постраждали 27 працівників концерну "Стирол", з них 6 загинули.