ua en ru

В Одеській області ліквідовують наслідки сильного дощу

В Одеській області тривають роботи з ліквідації наслідків сильного дощу. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

Так, 12 вересня 2013 р. у Тарутинському та Арцизькому районах через сильний дощ (випало близько 200-300 мм) стався підйом рівня води у малих пересихаючих річках Анчорак та Когильник. Внаслідок підйому води у населених пунктах Березено, Веселий Кут, Перемога, Красное та Тарутине сталося часткове підтоплення (до 20-30 см) близько 200 приватних житлових будинків та 250 дворогосподарств, тимчасово перекрито рух транспорту на трасі Серпневе-Арциз-Татарбунари, електро- та водопостачання населення. Із підтоплених приватних житлових будинків тимчасово відселено 114 осіб, яких розміщено в приміщенні сільської ради та в будинку культури.

В ніч з 12 на 13 вересня підрозділами Головного управління ДержНС в Одеській області проводились роботи з відкачки та відведення води. О 3:00 13 вересня на всіх ділянках спостерігався поступовий спад води.

Станом на 7:00 13 вересня підтоплення житлових будинків немає. Проводяться роботи з відкачки води з підвальних приміщень та дворогосподарств. Відновлено рух автотранспорту на трасі Серпневе-Арциз-Татарбунари.

До ліквідації наслідків підтоплення було залучено 69 чол., 18 од. техніки та 9 мотопомп.

Нагадаємо, протягом останніх днів на більшу частину території України обрушилися сильні дощі. Так, вчора через сильну зливу у Житомирі багато вулиць в центрі міста і на його околицях виявилися затопленими.