ua en ru

В Одеській обл. співробітники МВС перекрили реалізацію 350 кг повоєнного тротилу

Співробітники Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області перекрили реалізацію 350 кг повоєнного тротилу.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Одеській області, до правоохоронних органів надійшла оперативна інформація, про те що двоє мешканців Одеської області, обидва 1978 року народження, шукали покупця на вибухову речовину - тротил. В ході проведення оперативно-розшукових заходів особи були встановлені затримані.

В ході слідства було встановлено, що вибухову речовину чоловіки вилучали з боєприпасів, які знайшли в районі смт. Гвардійське Одеської області. За допомогою міношукача затримані встановлювали місця знаходження снарядів, а потім їх викопували.

При проведенні огляду території біля смт. Гвардійське співробітниками міліції та представниками інженерної служби збройних сил України були знайдені та вилучені 13 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної Війни, загальна кількість вибухової речовини - тротилу в яких складає 350 кг.

Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Шукачам небезпечних сховищ загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.