ua en ru

В Одесі узгоджено попередній план проведення навчання Sea Breeze-2014

Під час проведення початкової конференції українсько-американського навчання "Сі Бриз-2014", яка відбулася в Одесі, було розроблено попередній план проведення навчання, узгоджено основні аспекти морського, берегового та авіаційного компоненту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За словами керівника робочої групи Військово-морських сил Збройних сил України капітана 1 рангу Ігоря Терьохіна, усі завдання, визначені учасникам початкової конференції з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2014", виконані в повному обсязі. Учасники заходу ефективно використали відведений для роботи час з метою розробки концепції майбутніх міжнародних навчань.

"Ми дійшли згоди щодо тематики навчання, визначили пріоритетні навчальні завдання для його учасників. Виходячи з концепції навчання, було визначено склад сил та засобів, які залучатимуться від кожної з країн-учасниць, структуру бойової організації сил та штабів, райони проведення спільних навчань", - повідомив Терьохін.
.
Планується, що основні зусилля під час майбутніх навчань будуть зосереджені на подальшому вдосконаленні фахових навичок та умінь військовослужбовців в ході спільної операції із забезпечення безпеки на морі, організованої за стандартами країн Європейського союзу та НАТО.

"До наступної конференції усі робочі питання будуть уточнені та опрацьовані у штабах країн-учасниць "Сі Бриз-2014", - підкреслив Терьохін.

Багатонаціональні морські навчання країн чорноморського регіону "Сі-Бриз" проводяться в Україні щорічно з 1997 р. відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між міністерствами оборони США і України від 1993 р.