ua en ru

В Одесі сьогодні розпочалось українсько-американське навчання ВМС Sea Breeze-2011

В Одесі сьогодні, 6 червня, розпочались двосторонні навчання Військово-морських сил ЗС України та Військово-морських сил США із запрошенням представників флотів інших країн Sea Breeze-2011. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
Навчання складатиметься з чотирьох етапів: I етап - розгортання сил (3-6 червня). II етап - базова підготовка, злагодження миротворчих сил (7-12 червня), у ході якого екіпажі кораблів проведуть тренування по зв'язку, навчання з боротьби за живучість, тренування сил берегового компонента на навчальних місцях за миротворчою тематикою, стрибки з парашутом з вертольотів та літаків, підводні спуски водолазів, польоти авіації. III етап - проведення миротворчої операції багатонаціональним контингентом (13-17 червня).
Згідно повідомленню, під час операції сили морського компонента проведуть тактичні навчання з виконанням бойових стрільб, висадкою морського десанту, ембаргові операції, опитування цивільних суден, затримання суден-порушників. Сили спеціальних операцій проведуть спеціальні дії з визволення заручників які захоплені піратами та знаходяться на судні. Сили берегового компонента проведуть миротворчу операцію в складі двох тактичних груп, з висадкою морських та повітряних десантів. Сили авіаційного компонента проведуть повітряну розвідку, повітряні перевезення та бойове десантування особового складу, забезпечать проведення пошуково-рятувальних дій та медичну евакуацію. IV етап - згортання сил, підбиття підсумків.
В Sea Breeze-2011 беруть участь представники 17 країн світу - Азербайджану, Алжиру, Бельгії, Великої Британії, Грузії, Данії, Канади, Кенії, Македонії, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Туреччини, США, України, Франції та Швеції.