ua en ru

В Одесі пройшов позачерговий з'їзд профспілки працівників малих підприємств України

В Одесі 10 жовтня 2013 р. відбувся VI позачерговий з'їзд профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України, що зібрав близько 350 делегатів і гостей з усієї України.

На з'їзді обговорювалися актуальні питання відновлення довіри громадян до профспілкового руху в Україні та сучасні методи роботи, завдяки яким профспілка Інновація зміг адаптуватися до нинішніх реалій і за півроку збільшив чисельність у декілька разів.
"Наша принципова позиція - вигоду від діяльності профспілки на підприємстві отримує і керівник, і простий співробітник. Сучасний профспілка може і повинен стати ефективним інструментом, який дозволяє врахувати інтереси всіх сторін (роботодавців, найманих працівників, партнерів) і дає реальну вигоду учасникам. Профспілка Інновація до цього йде крок за кроком. Ми постійно розвиваємося і вдосконалюємося, впроваджуючи нові сервіси для членів профспілки, не забуваючи про головне завдання - захист трудових прав", - зазначив заступник голови центральної ради профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України Ігор Яценко.

За його словами, завдяки своєчасній реакції юристів профспілки зупинені незаконні перевірки податкової інспекції на декількох підприємствах і ринках, захищені права членів профспілки, затриманих підрозділами МВС.
"Кожен член профспілки може отримати безкоштовну юридичну консультацію з будь-якого правового питання і в разі необхідності зателефонувати на цілодобову гарячу лінію екстреної допомоги. Щомісяця в call-центр профспілки з різних питань звертаються сотні людей. Також у профспілці активно розвивається дисконтна програма, завдяки якій члени профспілки можуть отримувати знижки на товари та послуги в продуктових мережах, аптеках, клініках, фітнес-центрах, АЗС, кінотеатрах, кафе і ресторанах, салонах краси і т.д. Всього по Україні вже понад 2000 точок, де члени профспілки Інновація можуть отримати хороші знижки. Не менше уваги приділяють у профспілці Інновація і іншим напрямами: культурно-масової роботи, навчання, відпочинку та оздоровлення", - наголошується в повідомленні.

"Профспілки своєю роботою, захистом прав і інтересів трудящих, підвищенням рівня їх життя повинні довести право на існування. Інакше їх місце займуть інші організації. Подивіться, як останнім часом активізувалися асоціації роботодавців, які грандіозні концерти вони закочують на площах міст по всій Україні. Формула "хліба і видовищ" працювала у всій часи, і нинішня Україна не виняток. Але, при всій нашій повазі до роботодавців, не будемо лукавити: більшість з них переслідує свої цілі, які часто відрізняються від інтересів найманих працівників. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і з радістю відзначаємо, що прогресивних соціально відповідальних директорів і власників бізнесу, стає все більше, і трудові колективи їх підприємств активно поповнюють ряди нашої профспілки", - додав Яценко.