ua en ru

В Одесі стартували міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze-2013

В Одесі сьогодні, 8 липня, стартували чергові міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze-2013. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

В Одесі сьогодні, 8 липня, стартували чергові міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze-2013. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Навчання будуть продовжуватися два тижні, протягом яких у маневрах візьмуть участь підрозділи збройних сил 10 країн, зокрема з Азербайджану, Болгарії, Грузії, Італії, Канади, Німеччини, Румунії, США, Туреччини та України.

До Одеси прибудуть 15 військових кораблів, зокрема, три фрегати, великий десантний корабель і швидкохідний патрульний катер. Задіяно буде військову авіацію України, США та Німеччини, а також близько 20 одиниць броньованої техніки, спеціалізовані машини Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Українсько-американські навчання серії Sea Breeze проводяться з 1997 р. щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 р.

Як повідомлялося, у 2013 р. військовослужбовці України візьмуть участь у 24-х міжнародних навчаннях, шість з яких будуть проведені на території України.

У липні, крім Sea Breeze, будуть проведені навчання "Фарватер Миру - 2013", на які зберуться близько 2 тис. військовослужбовців України та Росії. В акваторії Чорного моря вони відпрацюють спільні антитерористичні дії. Крім того, у Львові сьогодні почалися українсько-американські навчання Rapid Trident - 2013 на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський район, Львівська область). У них візьмуть участь близько 1,5 тис. військових із 19 країн.