ua en ru

В Одесі ліквідовано конвертцентр, який фінансував терористів

Міністерство доходів і зборів України ліквідувало в Одесі конвертаційний центр, учасники якого підозрюються у фінансуванні терористів.

Міністерство доходів і зборів України ліквідувало в Одесі конвертаційний центр, учасники якого підозрюються у фінансуванні терористів. Про це повідомила прес-служба Міндоходів.

"Конвертаційний центр "обслуговував" підприємства реального сектору економіки Одеської, Київської, Херсонської областей - надавав послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. Учасники "конверту" - мешканці Одеси та Києва, для прикриття незаконної діяльності зареєстрували кілька десятків транзитних фірм", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають Міндоходів, загальний обсяг "проконвертованих" коштів протягом 2013-2014 рр. склав 175,9 млн грн, сума ПДВ - 29,3 млн грн. За попередніми підрахунками державі нанесено збитків на більш ніж 3,2 млн грн.

В рамках розслідування було проведено 8 обшуків у Києві, Одесі та Київській області. У результаті вилучено комп'ютери, бухгалтерську документацію, 35 печаток, мобільні телефони, готівку на суму 559,5 тис грн та 560 дол.

"Також слідчі вилучили цілий арсенал зброї: 4 гвинтівки СВС з оптичним прицілом, 9 автоматів, 16 пістолетів, 15 магазинів, майже 3,5 тис. патронів, 2 протипіхотні міни, штик-ніж, арбалет, двоствольну рушницю, а також знаряддя для виготовлення куль", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час допиту головний організатор повідомив, що зброю тримав для озброєння армії та Нацгвардії.
"Проте правоохоронці підозрюють його у співпраці з терористами, зокрема, у фінансуванні незаконних збройних угрупувань", - йдеться у повідомленні Міндоходів..

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу Украіни (незаконне зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів).