ua en ru

В Обухові затримано особу за підозрою у підкупі виборців, - "Опора"

В Обухові (Київська обл.) затримали чоловіка за підозрою у підкупі виборців. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора".

"У м. Обухів у 94 окрузі було затримано особу, яка підозрюється у підкупі голосів виборців. Затримання було скоєно групою прихильників кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового за участю самого кандидата. За його словами, ця особа намагалася організувати підкуп голосів неподалік від однієї з дільничних виборчих комісій. На підтвердження цього, А. Лозовий і його прихильники продемонстрували журналістам паперу з переліком осіб, які зобов'язалися голосувати за іншого кандидата по цьому округу, самовисуванця Руслана Бадаєва", - йдеться в повідомленні.

Затриманих доставили в найближчий райвідділ міліції. У свою чергу сам затриманий запевнив, що не має ніякого відношення до підкупу і що проти нього було вчинено провокацію.

Крім того, спостерігачі від "Опори" зафіксували факт роздачі пакетів членом ДВК № 320280 округу № 94 (с. Велика Бугаївка Васильківського району Київської області). В пакетах - блокноти та ручки (без будь-якої символіки), які є подарунком від сільської ради для молодих людей, які вперше беруть участь у голосуванні.