ua en ru

В ОБСЄ закликають до децентралізації України

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркхальтер закликав до децентралізації України, назвавши відсутність довіри між регіонами і Києвом однією з головних причин конфлікту на Україні.

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркхальтер закликав до децентралізації України, назвавши відсутність довіри між регіонами і Києвом однією з головних причин конфлікту на Україні, передає Deutsche Welle.

"Я ще в червні дав зрозуміти президенту України Порошенко, що ОБСЄ як і раніше готова підтримувати такі формати переговорів", - заявив Буркхальтер в понеділок, 25 серпня, в Берліні. "Ми до цього готові. Але цього повинна захотіти Україна", - додав він, маючи на увазі, круглі столи, що мали місце раніше, у яких брали участь представники центрального уряду в Києві і східних регіонів України.

Голова ОБСЄ підкреслив, що однією з головних причин конфлікту на Україні є відсутність довіри між регіонами та центральним урядом. Український уряд має дати людям перспективу, почавши дебати щодо нової конституції і децентралізації країни, вказав Буркхальтер, додавши, що діалог у будь-якому випадку є єдиною можливістю вирішити конфлікт між урядом у Києві та проросійськими сепаратистами на сході України. "Без стабільного діалогу великий ризик ескалації логіки санкцій", - попередив він.