ua en ru

В Нью-Йорку поліція заарештувала 86 людей у справі про викрадення особистих даних

В нью-йоркському районі Квінс поліція заарештувала велику групу людей, причетних до найбільшої в історії справи про викрадення особистих даних. Крім того, вони звинувачуються в грабежі і підробці посвідчень особи. Затримано 86 людей, 25 перебувають у розшуку. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Ці люди, що говорять російською, китайською та арабською мовами, влаштовувалися на роботу в магазини і ресторани, де за допомогою електронних пристроїв викрадали особисті дані клієнтів. Дані вносили в незаповнені кредитні картки, які надходили з Росії, Китаю, Лівії та Лівану. На ці картки купували товари, які збували за кордоном.

На прес-конференції начальник нью-йоркської поліції Раймонд Келлі повідомив, що заарештовані були пов'язані зі злочинними синдикатами в Африці, Європі та на Близькому Сході.

"Члени злочинної групи знаходяться на передньому краї розвитку технології. Їх витонченість викликає подив", - сказав він.

При арешті поліція захопила 650 тис. дол. готівкою, величезну кількість виробів компанії Apple і 7 пістолетів. Співробітник поліції Грегорі Антонсен вважає, що в Європі шахрайство такого масштабу неможливе, тому що там кредитні картки захищені спеціальним комп'ютерним чіпом, який дуже складно підробити.