ua en ru

В новий парламент Білорусії не потрапив жоден представник опозиції

У новому складі парламенту Білорусі немає жодного представника опозиції. Про це свідчать підсумки виборів депутатів палати представників Національних зборів (нижня палата парламенту), що відбулися 23 вересня 2012 р.. Згідно з попередніми даними Центрвиборчкому, до нового складу парламенту пройшли три представника Комуністичної партії Білорусії і один член Аграрної партії, які лояльні до влади.

У виборчій кампанії взяли участь представники руху "За свободу" і білоруської партії лівих "Справедливий світ", які опонують владі. А опозиціонери від партії "Білоруський народний фронт" і Об'єднаної громадянської партії зняли своїх кандидатів з виборчих перегонів.

Коментуючи результати виборів, лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько сказав: "Те, що ми отримали від незалежних спостерігачів, говорить, що де-факто ци вибори не відбулися".

До парламенту обрано 109 депутатів (всього 110 місць). За період з 18 по 23 вересня 2012 р. в Центральну виборчу комісію надійшло 110 скарг, з них 36 - це конфлікти спостерігачів з виборчими комісіями.

П'ять опозиційних партій і рухів Білорусії оголосили про невизнання даних виборів.

Читайте також: Лукашенко вважає, що вибори в Білорусії проходять зразково