ua en ru

У Нігерії пролунали ще два вибухи в християнських церквах

У Нігерії пролунали ще два вибухи в християнських церквах, на цей раз - у м. Даматуру на північному сході країни, передає Reuters. Таким чином, загальне число вибухів, що сталися сьогодні в Нігерії, досягло чотирьох. Раніше, як повідомлялося, сталися вибухи в церквах під час різдвяних служб у столиці країни - м. Абуджа, а також в м. Джос, розташованому на кордоні мусульманського півночі Нігерії і християнського півдня.
Загальне підтверджене число загиблих поки становить 25 осіб, дані уточнюються.
За даними голови штабу поліції в Даматуру, останні дні тут відбувалися зіткнення з бойовиками. За два дні (23 і 24 грудня) військові і поліцейські ліквідували понад півсотні бойовиків. При цьому в ході зіткнень загинули як мінімум 9 військових. За даними співробітників місцевої лікарні, число загиблих також налічує близько 50 осіб, однак лікарі стверджують, що серед убитих - в основному мирні жителі.
Нагадаємо, що в Нігерії діють кілька екстремістських організацій, зокрема радикальне угрупування "Боко Харам", пов'язане з "Аль-Кайєдою". "Боко Харам" бореться з ослабленим центральним урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату. На початку грудня ц.р. ісламісти провели серію нападів, які згодом переросли в зіткнення з поліцією.
Останнім часом Нігерія стала місцем жорстокої боротьби між мусульманами і християнами. Так, 13 грудня 2011 р. стався вибух у м. Майдугурі. В результаті вибуху і перестрілки 10 людей було вбито, ще 30 отримали поранення.