ua en ru

У Нацраді України ініціюють створення новинного каналу для російськомовної аудиторії

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення ініціюють створення російськомовного інформаційного каналу.

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення ініціюють створення російськомовного інформаційного каналу. Таку ініціативу обговорили 13 серпня на зустрічі членів Національної ради з представниками галузі та державних структур щодо подальшого розширення українського іноземного мовлення, повідомляє прес-служба ради.

"Незважаючи на інформаційну війну, яка ведеться проти України, пріоритетом на сьогодні визначено створення каналу, орієнтованого на російськомовну аудиторію. Новий телемовник повинен бути, насамперед, інформаційним і розповідати про реальні події в Україні", - йдеться в повідомленні.

Учасники зустрічі прийшли до висновку, що у створенні іноземного інформаційного каналу потребують англомовна і російськомовна аудиторії. Як зазначила відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко, завданням англомовного каналу має стати заповнення інформаційного вакууму про Україну, а російськомовного - "пробиття броні" пропагандистської інформації, поширюваної російськими ЗМІ.

Було вирішено створити робочу групу, яка найближчим часом повинна розробити концепцію створення російськомовного каналу іномовлення.

Також не виключають в Нацраді покриття телевізійним сигналом німецькомовного і іспаномовного населення.