ua en ru

У "Народному фронті" і БПП обговорюють створення в Раді комітету у справах окупованих територій

У "Народному фронті" і БПП обговорюють створення в Раді комітету у справах окупованих територій
У "Народному фронті" та "Блоці Петра Порошенка" обговорюють створення у Верховній Раді комітету у справах окупованих територій.

У "Народному фронті" та "Блоці Петра Порошенка" обговорюють створення у Верховній Раді комітету у справах окупованих територій. Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ, представник "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Був вчора на Еспресо ТБ разом з депутатом від "Блоку Порошенка" Єгором Фірсовим. Обговорили ідею створення у новій Раді комітету у справах окупованих Росією територій - Криму та Донбасу", - написав Геращенко.

За його словами, від "Блоку Петра Порошенка" туди можуть увійти Єгор Фірсов, Артур Герасимов, від "Народного фронту" - Костянтин Матейченко, від об'єднання "Самопоміч" - Семен Семенченко та Наталія Веселова, від "Батьківщини" - Андрій Сенченко, від мажоритарників-самовисуванців - Сергій Тарута, а також інші нардепи, яких тимчасово окупованими територіями Криму і Донбасу пов'язують ділові або історичні зв'язки.

"І вже цей комітет, публічно і прозоро буде від імені українського народу розробляти закони, що регулюють життя на стику окупованих територій і вільної України, а також займатися наведенням там порядку, після того як ми звільнимо Донбас і Крим від окупантів", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, за словами віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, учасники коаліційних переговорів поки не обговорювали персоналії керівників уряду та Ради.