ua en ru

На початку торгів індекс Nikkei 225 впав більш ніж на 1%

Індекс Nikkei 225 на Токійській фондовій біржі 8 серпня 2011 р. на початку першої торгової сесії після того як стало відомо про зниження аналітиками міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S & P) кредитного рейтингу США, впав більш ніж на 1%, станом на 03:19 за київським часом зниження показника склало 1,11%, в даний час спостерігається тенденція до підвищення індексу.
Нагадаємо, увечері 5 серпня міжнародні рейтингове агентство Standard & Poor's (S & P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг США з ААА до АА +, привласнивши йому "негативний" прогноз. В агентстві уточнили, що причиною зниження рейтингу послужили побоювання щодо зростання бюджетного дефіциту та державного боргу країни. Такі чином, вперше в історії провідна світова економіка була позбавлена вищого кредитного рейтингу.
Про рішення S & P було оголошено, коли основні світові біржі були закриті на вихідні. Тим не менш, на ряді азіатських майданчиків, які працювали 6-7 серпня, було зафіксовано падіння. Напередодні ізраїльський індекс "блакитних фішок" TA-25 знизився за підсумками сесії на 6,99% - до 1074,27 пункту. Індекс широкого ринку TA-100 знизився на 7,2%. Раніше зниження продемонстрували також провідні фондові індекси Близького Сходу. 7 серпня за підсумками торгів фондовий індекс Катару DSM 20 знизився на 2,5%, індикатор Абу-Дабі ADI продемонстрував тримісячний мінімум, знизившись на 2,5%, дубайський Dubai Financial Market General Index просів на 3,68%. 6 серпня 2011 р., капіталізація фондового ринку Саудівської Аравії - єдиного з відкритих в суботу - зменшилася на 5,5%.