ua en ru

У МВС пообіцяли призначити службове розслідування щодо бійки в Одесі

У Міністерстві внутрішніх справ України пообіцяли призначити службове розслідування щодо бійки в Одесі.

У Міністерстві внутрішніх справ України пообіцяли призначити службове розслідування щодо бійки в Одесі. Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Порекомендую міністру призначити службове розслідування по даному інциденту з обов'язковим опитуванням всіх учасників подій як з одного, так і з іншого боку", - написала Геращенко.

Він додав, що має намір запросити з Одеси оперативне відео інциденту і докладний звіт і пообіцяв рекомендувати главі МВС опублікувати цей звіт, якщо він не буде містити секретних або службових відомостей.

Крім того, Геращенко наголосив, що правоохоронці, проявляють надмірну і не обґрунтовану жорстокість до протестувальників, будуть звільнені.

"Це відноситься в першу чергу до тих, хто бив кийками і ногами лежачих громадян, які в принципі не могли чинити опір", - зазначив він.

Геращенко також рекомендував громадянам, які отримали травми під час конфлікту, зняти побої в лікарнях Одеси, а всім, хто знімав відео - викласти його у відкритий доступ для зручності роботи слідства по встановленню фактів порушення з боку працівників міліції, так і для встановлення фактів порушення порядку з боку мітингувальників.

Нагадаємо, в Одесі в ніч на 4 серпня виникла бійка на концерті співачки Ані Лорак, в результаті якої один міліціонер був поранений, а троє активістів, які виступали проти проведення концерту, були затримані.