ua en ru

У МВС заперечують причетність заступника міліції Києва Бойка до розгону Майдану 30 листопада

Міліція заперечує причетність заступника начальника ГУМВС в Києві Сергія Бойка до розгону 30 листопада 2013 р. мітингу на Майдані Незалежності.

Міліція заперечує причетність заступника начальника ГУМВС в Києві Сергія Бойка до розгону 30 листопада 2013 р. мітингу на Майдані Незалежності. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

"Сьогодні в деяких Інтернет-виданнях з'явилася інформація, що на посаду заступника начальника столичної міліції призначений підполковник, який нібито причетний до розгону Майдану 30 листопада минулого року. Поширена у ЗМІ інформація не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Так, підполковник Бойко був призначений на цю посаду наказом МВС від 10 квітня 2014 р. В ході проведеної перевірки органами прокуратури в рамках кримінального провадження щодо подій 30 листопада, яких-небудь порушень в діях Бойко виявлено не було.

"Призначення підполковника міліції Сергія Бойка на посаду заступника начальника ГУМВС України в місті Києві - начальника громадської безпеки відбулося з дотриманням вимог чинних нормативно-розпорядчих документів, у тому числі проведена атестація кандидата на посаду. До кадрової комісії були залучені активісти Майдану, представники громадськості, які ніяких зауважень, про призначення С. Бойко на вищевказану посаду не мали", - зазначили в міліції.