ua en ru

У МВС спростували інформацію про втечу ряду людей, які носили електронні браслети

У Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) спростували інформацію про втечу ряду людей, які носили електронні браслети і перебували під домашнім арештом. Про це повідомляє ТСН.

"Намагалися втекти, але ніхто далеко не втік. Були випадки, коли люди розрізали браслет. Але на будь-яке пошкодження браслет сигналізував про тривогу, і оператор бачив на пульті. Ті люди, які намагалися це зробити, змінили щодо комфортні умови перебування під арештом будинку на слідчий ізолятор", - розповів в. о. начальника управління зі зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

Він також заперечує, що браслет, який наділи на екс-ректора податкової академії Петра Мельника, був контрабандним. За словами Бурлакова, МВС через відкриті тендери придбало 527 якісних ізраїльських електронних браслетів, якими користуються в США і Німеччини. Він зазначив, що потреба міліції в цих пристроях значно більше, вона становить 50 тис. штук.

Бурлаков підкреслив, що часто домашній арешт застосовують без браслетів і заарештовані не тікають. Таким чином, МВС відповіло на закид депутата Верховної Ради Геннадія Москаля, що нібито багато заарештованих, на яких надягали електронні браслети, втекли з-під домашнього арешту. Москаль також попросив Генпрокуратуру перевірити, де знаходяться всі особи під домашнім арештом і відповідні електронні засоби спостереження.