ua en ru

У Москві на пікет на підтримку України напали прокремлівські активісти

У Москві на пікет на підтримку України напали прокремлівські активісти.

У Москві на пікет на підтримку України напали прокремлівські активісти. Про це йдеться в повідомленні правозахисного медіа-проекту ОВД-Інфо.

"Близько традиційного пікету, який рух Солідарність проводить в Москві кожні вихідні, на цей раз зібралася група близько 20 осіб, серед яких були помічені активісти прокремлівського руху. Через деякий час з їх боку почалися напади на пікетувальників: виривали плакати і прапори, ламали держаки, місцями це переросло у відкриту бійку. В нападі, за словами активістів Солідарності, брали участь близько п'яти чоловіків", - сказано в повідомленні.

Правозахисники зазначили, що на пікет, який на цей раз пройшов у Сокільниках, спочатку не прийшла поліція, яка приходила на попередні пікети, перевіряла узгодження і залишалася охороняти громадський порядок.

"Незважаючи на те, що поліцію звали і їм дзвонили, вони з'явилися тільки через 10 хвилин після закінчення конфлікту, який активістам довелося вирішувати самим. Також сьогоднішня акція була характерна відносно великим числом провокаторів, які і раніше з'являлися на пікетах солідарності, але не в такій кількості", - повідомили в ОВД-Інфо.

Нагадаємо, 4 листопада в Москві відбулося два "Російських марші", один - на підтримку сепаратистів на Донбасі, інший - проти них.