ua en ru

У Москві і Санкт-Петербурзі затримали більше 100 учасників акцій на підтримку Навального

У Москві та Петербурзі поліцейські затримали більше 100 учасників несанкціонованих акцій на підтримку члена Координаційної ради опозиції, кандидата на посаду мера Москви Олексія Навального.

За попередніми даними, в Москві в автозаках опинилися близько 60 осіб, у Петербурзі - не менше 42, передає "ОВС-інфо". Серед затриманих - як провідні опозиціонери, так і журналісти.

У столиці Росії демонстранти спробували перекрити Мохову і Тверську вулиці, але поліцейські припаркували автозаки біля тротуарів, після чого демонстранти не змогли потрапити на проїжджу частину. Активісти скандували гасла "Свободу політв'язням", "Путіна у відставку", "Навальний", "Один за всіх і всі за одного". МВС нарахувало 2,5 тис. учасників акції, самі активісти - від 7 до 20 тис. осіб.

Читайте також: Навальний засуджений до п'яти років позбавлення волі

Нагадаємо, сьогодні Ленінський районний суд Кірова засудив Олексія Навального до 5 років позбавлення волі, визнавши його винним в організації розкрадання майна держпідприємства "Кировлес" на суму в 16 млн руб. Захист Навального заявила, що в 10-денний термін оскаржить вирок, західні країни засудили вирок і висловили свої побоювання діями судової влади.

У Новосибірську, Пензі, Петербурзі, Красноярську і навіть Лондоні відбулися акції на підтримку опозиціонера. Тим часом, прокуратура оскаржила арешт Навального. Представники прокуратури заявили, що рішення про арешт О.Навального незаконно, так як обвинувальний вирок в законну силу не вступив. Кіровський обласний суд розгляне апеляцію у п'ятницю, 19 липня.