ua en ru

У Москві 12-13 вересня пройдуть консультації щодо справи українського рибака

У Москві 12-13 вересня пройдуть консультації щодо справи українського рибака Олександра Федоровича. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС України продовжує контролювати ситуацію з інцидентом в Азовському морі 17 липня цього року і долю українського громадянина Олександра Федоровича... питання на особистому контролі міністра закордонних справ Леоніда Кожари... Для виконання доручень міністрів закордонних справ України і Росії, 12-13 вересня в Москві пройдуть консультації на рівні директорів консульських служб зовнішньополітичних відомств України та Росії з цього питання", - заявив Перебийніс.

За його словами, громадянин Федорович знаходиться на волі і перебуває в місті Єйськ: "Ключовим завданням є зміна запобіжного заходу - підписки про невиїзд. А також його швидке повернення додому. 11 вересня заплановане засідання Ейским районним судом касаційної скарги, яка подавалася адвокатом Федоровича".

Як повідомлялося раніше, прокуратура Росії направила на дорозслідування інцидент з українським рибаком в Азовському морі.

Нагадаємо, 17 липня 2013 р. четверо рибалок із Донецької області загинули в результаті зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі. Олександр Федорович, який вижив, зараз перебуває в Росії під слідством.