ua en ru

У Москві поліція затримала двох громадян України з отруйними речовинами

У Москві поліція затримала двох громадян України, у яких були виявлені отруйні речовини.

У Москві поліція затримала двох громадян України, у яких були виявлені отруйні речовини. Про це повідомляє радіо "Ехо Москви".

Повідомляється, що українці викликали підозру у співробітників поліції.

Правоохоронці попросили пред'явити пасажирів документи, потім обшукали їх і виявили дивні набори. Громадяни України несли з собою ємності з отруйною речовиною, пристрій для розпилення, а також протигази.

Вже у відділі поліції вони заявили, що працюють у фірмі, яка труїть комах у столичних квартирах і офісах.

Зараз поліцейські перевіряють цю інформацію, а також з'ясовують, чи законно українці проживають і працюють на території Росії. Як повідомляється, після буде прийнято рішення про притягнення їх до відповідальності.

Зазначимо, що затримання відбулося в рамках спецоперації московської поліції по декриміналізації столичного метро, яка стартувала сьогодні. Метою правоохоронців є припинення злочинів і правопорушень на всіх станціях підземки та на прилеглих до них територіях. При цьому особливу увагу приділено протидії нелегальній міграції, будь-яких проявів етнічної злочинності.

Влітку в Москві пройшли масштабні рейди по столичних ринках, були затримані сотні мігрантів, більшість з них не мали при собі документів. Приводом для перевірок послужило биття старшого лейтенанта поліції Антона Кудряшова на Матвіївському ринку.

При затриманні підозрюваного в згвалтуванні неповнолітньої поліцейський отримав відкриту черепно-мозкову травму: знайомі підозрюваного - вихідця з Північного Кавказу - напали на співробітника правоохоронних органів, намагаючись відбити свого земляка.