ua en ru

У МОЗ завершилося розкриття пропозицій учасників тендеру на закупівлю "швидких"

У Міністерстві охорони здоров'я України вчора завершилася процедура розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їхнього устаткування.

У Міністерстві охорони здоров'я України вчора завершилася процедура розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їхнього устаткування. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Щоб продемонструвати прозорість та відкритість процедури, МОЗ запросило до участі у заході представників ЗМІ , народних депутатів України та представників громадських організацій. Також на офіційному сайті міністерства здійснювалася пряма трансляція конкурсних торгів, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами директора компанії "ГлобалАвтоГруп" Віктора Коваленко, його підприємство також брало участь у торгах.
"Моз України провів ґрунтовну підготовку всієї необхідної документації у відповідності з законодавством України про державні закупівлі. Я хотів би підкреслити, що перенесення строків проведення процедури розкриття відбувалися на прохання виробників, в тому числі і компанії, яку я очолюю", - сказав він.

Коваленко переконаний, що Моз зробило все можливе для забезпечення рівних конкурентних умов для всіх учасників тендеру.

"Враховуючи ту кількість пропозицій, які сьогодні оприлюднили, можна сміливо стверджувати, що тендер пройшов чесно і прозоро", - зазначив він.

Погодився з такою позицією народний депутат Андрій Шипко, який був присутній на процедурі розкриття пропозицій: "Все відбувається прозоро, чесно, відкрито і юридично вивірено. Це бачать всі - і представники громадськості, і ЗМІ, і всі, хто цікавиться цією темою".

У розкритті пропозицій на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, які були розбиті на десять лотів, взяли участь наступні компанії: "Автоспецпром", "Ілатанмед", "СитиТранспортГруп", "ГлобалАвтоГруп", НВО "Практика", "АІС Столиця", "АМЗ корінними" (Польща), Profile Vehicles (Фінляндія).

П'ять учасників запропонували ціну мінімум для трьох лотів, дві компанії - "Автоспецпром" і "Ілатанмед" взяли участь тільки в одному лоті, а Profile Vehicles з Фінляндії не надала необхідні документи, передбачені умовами конкурсних торгів.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Романа Богачева, розкриття пропозицій на закупівлю такої соціально важливої і необхідної продукції, як машини швидкої допомоги, пройшли в умовах максимальної відкритості та прозорості.

"Сьогоднішній подія сталася під прицілом камер журналістів і транслювалася на всю країну на офіційному сайті медичного відомства. Це є підтвердженням того, що Міністерство охорони здоров'я України нічого не приховує і не лобіює чиїсь інтереси", - підкреслив Богачов при завершенні процедури розкриття цінових пропозицій.

Докладний протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, в якому вкажуть пропозиції учасників за вартістю, буде оприлюднений протягом трьох днів на офіційному сайті після його підписання всіма сторонами, підкреслили в прес-службі.