ua en ru

У Мін'юсті провели тестовий запуск електронної системи держзакупівель

В Міністерстві юстиції провели тестовий запуск електронної системи державних закупівель, яка дозволить мінімізувати ризики корупції, підвищити прозорість закупівель та відкриє можливості для підприємців активніше брати участь у поставках товарів та послуг для потреб держави. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба відомства.

"Тільки через виведення державних підприємств з-під дії законодавства про державні закупівлі щорічно в тінь виводилося до 95 млрд грн", - зазначив Петренко.

За словами голови Державної регуляторної служби Ксенії Ляпіної, на відміну від попередніх проектів законодавства про електронні закупівлі, на цей раз робоча група працювала відразу над практичною реалізацією системи.

"Рішення стало можливим завдяки волонтерській роботі багатьох ІТ-фахівців, які протягом декількох місяців розробили програмне забезпечення і втілили кращі світові практики електронних закупівель, запропоновані грузинськими експертами та українськими фахівцями", - зазначила вона.

Зазначимо, першою серед державних компаній України провела тендер через електронну систему державних закупівель компанія "Енергоатом". Предметом закупівлі була папір для потреб підрозділу "Управління справами".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на керівних посадах в органах юстиції зможуть працювати молоді фахівці без досвіду роботи на державній службі.