ua en ru

У Мін'юсті мають намір до 12 серпня підготувати законопроекти про санкції щодо терористів і сепаратистів

Міністерство юстиції України має намір підготувати законопроекти про накладення санкцій на терористів і сепаратистів вже до наступного засідання Верховної Ради, яке відбудеться 12 серпня.

Міністерство юстиції України має намір підготувати законопроекти про накладення санкцій на терористів і сепаратистів вже до наступного засідання Верховної Ради, яке відбудеться 12 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

У Мін'юсті мають намір діяти скоординовано з партнерами по всьому світу в контексті запровадження списків щодо обмеження на в'їзд в Україну, так і переліку юридичних осіб, які сприяють тимчасової окупації Криму або підтримують терористичну діяльність в Донецькій і Луганській областях.

Як відзначають в міністерстві, у межах нині чинного законодавства Україна вже може вживати санкції, спрямовані на те, щоб не допустити незаконну матеріально-технічну підтримку терористів. "Мова йде про обмеження в'їзду певних осіб на територію України, про обмеження витрат державних фінансів на закупівлю товарів російського походження державними компаніями та установами, а також органами місцевого самоврядування. Також про посилення контролю за діяльністю суб'єктів, які мають у своєму капіталі російську присутність", - цитує прес-служба відомства міністра юстиції Павла Петренко.