ua en ru

У Минспорте створять структуру для прозорого розподілу коштів на потреби молодіжних організацій

У Минспорте створять структуру для прозорого розподілу коштів на потреби молодіжних організацій
У Міністерстві молоді та спорту України планується утворити структуру, яка буде прозоро розподіляти кошти, передбачені для молодіжних організацій.

У Міністерстві молоді та спорту України планується утворити структуру, яка буде прозоро розподіляти кошти, передбачені для молодіжних організацій. Про це на зустрічі з представниками молодіжних організацій заявив глава Мінспорту Ігор Жданов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я говорив з Бистрицьким (фонд "Відродження" - ред.), я попросив допомогу в підготовці проекту державного органу, який би прозоро розподіляв державні кошти", - розповів Жданов.

Він також зазначив, що вдалося досягти згоди з однієї з молодіжних організацій, яка подала в суд на міністерство, з обвинуваченням, що воно не справедливо розподілили кошти в рамках конкурсу, спрямованого на підтримку молодіжних організацій.

"Я зустрічався з колегами, які подали позов на міністерство - це "Школа безпеки" - щодо розподілу державних коштів, передбачених на підтримку молодіжних громадських організацій. Ми домовилися, що ми все-таки йдемо на мирову угоду. Міністерство не має судитися з молоддю", - зазначив Жданов.

Він також додав, що кошти, передбачені на цей конкурс, "вже давно секвестровані, їх вже немає на рахунках міністерства", а проводити новий конкурс в цьому році вже немає часу.