ua en ru

У Мінрегіоні презентували містобудівний кадастр Києва, який повноцінно запрацює через півроку

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства представили містобудівний кадастр Київа. Кадастр почне працювати в експериментальному режимі з сьогоднішнього дня, а повноцінно запрацює через півроку. Про це сьогодні заявив заступник міністра регіонального розвитку Дмитро Ісаєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кадастр починає працювати в експериментальному режимі. Через півроку він буде наповнений усіма даними і буде працювати в повну силу, тобто це експериментальний режим", - заявив Ісаєнко.

За його словами, в кадастрі поки є дані по двом районам міста. У той же час, це єдиний кадастр в Україні, на основі якого будуть робитися всі інші: "Поки на сьогоднішній день не існує в країні подібних кадастрів. Ми зробили в місті Києві, але не тільки для Києва, ця матриця розійдеться по всіх областях і ми допоможемо обладміністраціям організувати роботу на місцях ".

У КМДА відзначають, що кадастр позитивно вплине на інвестиційний клімат в місті: "Його вплив на інвестиційний клімат складно переоцінити, він за значенням може бути такою ж як поява антибіотиків в медицині ... він повинен вирішити три основні завдання - простоту інформованості, простоту підготовки аналітичних даних і автоматизацію взаємозв'язків комунікації між суб'єктами ", - зазначив заступник директора департаменту містобудування та архітектури, начальник служби містобудівного кадастру Андер Вавріш.

Читайте також: Київрада затвердила цільову програму створення містобудівного кадастру Києва на 2013-2015 рр.