ua en ru

В Міноборони створено штаб реагування на НС під час зимових морозів

У Міністерстві оборони України створено оперативний штаб з метою своєчасного реагування на надзвичайні ситуації (НС), пов'язані з різким пониженням температури повітря. Відповідний наказ № 47 від 28 січня 2012 р. "Про створення оперативного штабу Міністерства оборони України" підписав глава оборонного відомства Михайло Єжель, передає прес-служба Міноборони.
Оперативний штаб створено з метою своєчасного та адекватного реагування на ситуацію, пов'язану з пониженням температури повітря, та недопущення наслідків, які можуть привести до загибелі, каліцтва людей, аварій інфраструктур військових містечок, підприємств, організацій і установ Міністерства оборони України та Збройних Сил України, йдеться в повідомленні прес-служби.
Начальником оперативного штабу призначено першого заступника міністра оборони України. До складу оперативного штабу включено заступників міністра оборони України, керівників низки структурних підрозділів Міністерства оборони та генерального штабу ЗС України.
До завдань, покладених на Міноборони, відносяться виділення сил і засобів, необхідних для ліквідації можливих негативних наслідків в умовах екстремально низьких температур, спрямування роботи на недопущення аварій у підпорядкованих військових частинах, організація взаємодії та у разі необхідності надання допомоги центральним і місцевим органам виконавчої влади, органам виконавчої влади АР Крим, місцевого самоврядування під час ліквідації надзвичайних ситуацій природного характеру на території України, а також своєчасне реагування та забезпечення своєчасного відновлення і функціонування об'єктів життєзабезпечення військових частин та підрозділів. У разі необхідності командири військових частин також повинні організувати розгортання пунктів обігріву та харчування особового складу та потерпілого населення, а також надання медичної допомоги потерпілим.
Нагадаємо, раніше міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога надіслав головам Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій лист з проханням вжити необхідні заходи для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій і аварій, пов'язаних з низькими температурами.